• fr
 • nl
 • Christiane Widart

  "Ik heb me voorgesteld en ben er gebleven"


  WITRANS in het kort

  Oprichting : 1988

   

  Activiteiten : elk type transport (huif, uitzonderlijk, pallets)

   

  Parc : 10 trekkers, 17 opleggers (huif, uitschuifbaar, platform, met kraan)

   

   

  www.witranssprl.be

  Wat men een goed gevuld leven noemt. Christiane Widart stapelt de activiteiten op. Binnen haar bedrijf, in het kader van de UPTR, voor een opleidingsschool voor chauffeurs, …Dat is al meer dan veertig jaar aan de gang en ze is nog niet van plan er mee te stoppen en daar zal de UPTR niet over klagen.

  Hij was chauffeur (sinds 1978), zij een kantoorbediende (sinds 1980) in hetzelfde transportbedrijf. Christiane Widart gaat van hieruit verder: “Mijn man en ik hebben verschillende jaren samen gewerkt in dit bedrijf en daarna wou mijn man zijn eigen onderneming oprichten onder de naam Witrans. Om toegang tot het beroep te krijgen volgde ik cursussen. Ik was in die periode 35 jaar. Sinds 7 jaar is het mijn zoon, Pierre Goosse, die de fakkel overgenomen heeft en het bedrijf leiding geeft, maar ik blijf actief voor alles wat de sociale aspecten betreft. De onderneming biedt verschillende typen transport aan en wij voorzien ook de bouw van een nieuwe opslagruimte van 2.500 m2 in Bastogne, naast die van Saint-Ode.”

  Christiane Widart werd uit nieuwsgierigheid lid van de UPTR: “Ik kreeg de gelegenheid om tot de federatie toe te treden. Ik was nieuwsgierig naar hoe dat in zijn werk ging, heb me voorgesteld en ben er gebleven. Het feit dat de UPTR ook de KMO’s vertegenwoordigde was voor mij zeer belangrijk. Ik ben er vandaag opzichter van de rekeningen en werd herkozen voor vier jaar.” Na een reeds goed gevuld leven is Christiane Widart actiever dan ooit. Naast de activiteiten voor het familiebedrijf en binnen de UPTR maakt ze ook deel uit van een transportcommissie voor de vergunningen en een jury om toekomstige chauffeurs te evalueren in het kader van de opleidingen gegeven in Arlon. 

  «  HEEL MIJN LEVEN »

   Om hun visie op het wegtransport beter te omkaderen vroegen we de leden van de Administratieve Raad van de UPTR om volgende zinnen aan te vullen. De antwoorden van Christiane Widart:

  Voor mij is het wegtransport… “heel mijn leven. Maar men moet iets durven. Toen we ons eigen bedrijf creëerden moesten we op zoek naar klanten. Mijn zoon heeft een bedrijf in handen gekregen dat draait …”

  Voor mij is de toekomst van het wegtransport verbonden met… “een goede organisatie. Men moet verspilling vermijden, goed omgaan met terugvrachten en geen omwegen maken. Het is tevens nodig dat de regering ons hulp biedt in plaats van ons voortdurend op de vingers te tikken.”

  «  Het is tevens nodig dat de regering ons hulp biedt. »