• fr
 • nl
 • John Van Damme

  "Verbeeldingskracht"


  VAN DAMME TPS & FILS en bref

  Oprichting : 1976

   

  Activiteiten : specialisatie in de landbouwsector, voedingssector en openbare werken

   

  Vloot : 285 voertuigen, waarvan 68 vrachtwagens, 15 bestelwagens en een honderdtal opleggers: kippers, tankwagens, huif, diepladers, mixers, platform

   

   

  www.vandamme-transport.be

   John Van Damme draagt al verschillende petjes en heeft er nog één aan toegevoegd door actief te worden in de verdediging van de sector binnen de UPTR. « Omdat we allemaal verantwoordelijk zijn voor het bouwen aan onze toekomst », benadrukt hij. Zich in het hart van de actie bevinden om meer invloed uit te oefenen, dat is precies de reden van bestaan voor een beroepsfederatie.

  John Van Damme is actief in alle ondernemingen van de groep, zoals hij zelf uitlegt: “Ik ben onder meer beheerder van de JCVD Group (verhuren van ruimte voor kleine handelaars en KMO’s), administrateur van JC Agri (landbouwwerken en grondwerken), administrateur van Van Damme Invest (beheeradvies) en administrateur van Van Damme Deschamps & Fils, het transport en logistiek bedrijf, sinds 2011.”

  Onze man is tevens directielid van de UPTR sinds 2016. Hij verduidelijkt: “Het is een zeer speciaal engagement. Ik ben van mening dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor het bouwen aan onze toekomst en ik geef er de voorkeur aan mijn inspanningen te richten op een gunstig project. Mijn grootste overtuiging is dat het onze daden zijn die van ons maken wie we zijn, vandaar dat ik me wil inzetten om onze maatschappij te veranderen. Ik ben in het transport geboren door de activiteiten van mijn ouders en ik heb de overtuiging dat ik kan helpen een ideologie te verdedigen of boodschappen door te geven die de welvaart van onze sector verzekeren.” Wat het lidmaatschap betreft van een federatie die zich in de eerste plaats tot de KMO’s richt, wil hij nog het volgende kwijt: “50 werknemers wordt als de grens genomen voor de definitie van een KMO, maar de verbeeldingskracht kent geen grenzen! Vandaar dat ik echt van mening ben dat de UPTR een belangrijke rol speelt in de transportsector.”

  « We zijn allemaal verantwoordelijk voor het bouwen aan onze toekomst. »

  « VOORUIT GAAN »

   Om hun visie op het wegtransport beter te omkaderen vroegen we de leden van de Administratieve Raad van de UPTR de volgende zinnen aan te vullen. De antwoorden van John Van Damme:

  Voor mij is het wegtransport… “vooruit gaan! Want het wegtransport is een belangrijke motor in de realisatie van de economische ontwikkeling op verschillende domeinen van productie. Het is de slogan die ik voor onze groep voorop stel ‘We keep moving forward !’ want wij vinden telkens oplossingen of vernieuwingen om onze klanten te bedienen.”

  Voor mij is de toekomst van het wegtransport verbonden met… “een sterk team, professioneel en gekwalificeerd. Dat is de sterkte van ons familiebedrijf. Drie belangrijke kenmerken waarvan we gebruik maken om onze partners met evenveel enthousiasme als professionalisme bij te staan in hun projecten.”