• fr
 • nl
 • De Rentréé XXXL: Op naar een (na)jaar vol verrassingen!

  Tijdens de zomer van 2022 zijn zeker heel wat records gebroken.  De horeca draaide op volle toeren, festivals waren uitverkocht, het aanhoudende goede weer zorgde voor topweekends aan de kust,…..  en iedereen kon opnieuw volop genieten van het gezelschap van familie en vrienden !

  Afgelopen maanden zorgden evenwel ook voor een nooit geziene stijging van de brandstof- en grondstofprijzen, niettemin tekende zich in het tweede kwartaal nog een verrassend sterke economische groei af.  De economische vooruitzichten voor de komende maanden gaan evenwel alle kanten uit, zeker wat de Duitse economie betreft en als het dondert in Keulen dan …..

  Op donderdag 8 september 2022 hebben we om 19u Dhr Johan Van Gompel te gast te Kortrijk. Dhr Johan Van Gompel studeerde toegepaste economische wetenschappen en economie en is doctor in de economische wetenschappen en sedert 1995 verbonden aan de KBC Groep alwaar hij senior economist is. Daarnaast is hij voorzitter van de studiecommissie voor de vergrijzing (Hoge Raad van Financiën) en was/is hij o.a. verbonden aan diverse universiteiten.

  Dhr Johan Van Gompel zal het kort hebben over de economische vooruitzichten voor onze economie en de transport en logistieke sector in het bijzonder.   Tegen een achtergrond van sombere vooruitzichten voor de Duitse economie zijn de verwachtingen voor de Belgische economie ook weinig rooskleurig. Het ondernemersvertrouwen staat op het laagste peil ooit, meer en meer faillissementen, spectaculaire loonindexeringen kondigen zich aan, …. met andere woorden veel vraagtekens voor de nabije toekomst van de ondernemers waarop Dhr Van Gompel zal trachten een antwoord te formuleren.

  Na deze ongetwijfeld boeiende uiteenzetting nemen we uitgebreid de tijd om de zomermaanden af te sluiten en te netwerken en knopen we die avond terug aan met een oude (goede) gewoonte, onze jaarlijkse barbecue avond.

  Programma:

  19u:                Ontvangst en verwelkoming door Bruno Velghe, voorzitter UPTR

  19u15:            Uiteenzetting door Dhr Johan Van Gompel, senior economist bij KBC omtrent de economische vooruitzichten

  20u:                 Barbecue avond – aangepast hapje en drankje

  Inschrijven vóór 2 september 2022 is gratis voor werkgevers die lid zijn van UPTR, maar wel verplicht gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen (max 2 personen per lid). Inschrijving uitsluitend mogelijk via de website van Paycover vzw: https://nl.paycover.be/seminaries-1.

  De avond gaat door op volgend adres: Engelse Wandeling 2 bus K 07G – 8500 Kortrijk.

  Bij verhindering na inschrijving, gelieve ons op voorhand telefonisch te verwittigen op volgend nummer 056/60.17.38. Bij annulering zonder verwittiging zien wij ons verplicht een administratieve kost van 250 euro aan te rekenen. Wij danken u voor uw begrip.