• fr
 • nl
 • Brexit- en douanedocumenten

  Terug naar informatiedossiers

  Sinds 1 januari 2021 heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie definitief verlaten. De Europese regels die van toepassing zijn op de betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk, met name op het gebied van btw en douane, zijn nu de regels die worden toegepast op de betrekkingen met een land dat geen lid is van de EU.

  Op 30 december 2020 is een handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk ondertekend. In deze overeenkomst zijn de regels vastgelegd voor de betrekkingen tussen het VK en de EU op een aantal gebieden, waaronder BTW en douane.

  Het Verenigd Koninkrijk is sinds 1 januari 2021 een “derde land” geworden, wat zal leiden tot een wijziging in de btw en douanebehandeling die van toepassing is op transacties die op Brits grondgebied en/of met Britse ondernemingen worden verricht. Dit geldt met name voor de regels die de lokalisatie van goederenvervoersdiensten bepalen.

  Leden van UPTR worden op de hoogte gehouden van alle nieuwe formaliteiten met betrekking tot het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.