• fr
 • nl
 • Financiële analyse van de transportsector

  Terug naar informatiedossiers

  Dankzij de jaarlijkse financiële check-up van de Transportsector, beschikt UPTR over een goed zicht inzake de gezondheid van de Belgische vervoersondernemingen. Deze objectieve cijfers maken het voor UPTR mogelijk om op een goede en standvastige manier te argumenteren tijdens haar lobbywerk.

  Jaarlijks laat UPTR, door een extern bureau, een diepgaande studie laten uitvoeren naar de financiële gezondheid van de transportsector.

  Het nut van zulke diepgaande financiële analyse dient niet meer verder toegelicht te worden: beschikken over objectieve cijfers geeft de mogelijkheid aan UPTR om op een goede en standvastige manier te argumenteren tijdens haar lobbywerk.

  Sinds 2016 heeft UPTR de beslissing genomen om het audit- en financieel expertisebureau ‘BDO’ de opdracht te geven jaarlijks de resultaten van ongeveer 6.000 transportondernemingen (geregistreerd volgende de NACE-code 494 “goederenvervoer over de weg en verhuisbedrijven”), die hun balansen neerleggen bij de Nationale Bank van België, door te lichten.

  Ingevolge deze jaarlijkse financiële check-up van de transportsector, is het sindsdien mogelijk om een overzicht te maken van de evolutie van de economische gezondheidstoestand van de Belgische transportondernemingen.