• fr
 • nl
 • Bart De Clerck

  "Actie ondernemen om de problemen op te lossen"


  BIMATRA in het kort

  Oprichting : 2008

   

  Activiteiten : transport van houtafval in al zijn vormen

   

  Parc : 14 motorvoertuigen + 6 vaste en enkele occasionele onderaannemers

   

   

  www.bimatra.be

  Boekhouder, chauffeur, planner, commercieel afgevaardigde, beheerder … Bart De Clerck combineert allerlei functies en kent op die manier alle geplogenheden van het transport. Een onmisbare ervaring om de belangen van de sector te verdedigen. Daarvan kan de UPTR vandaag profiteren. 

  Na zijn studies fiscale boekhouding zet Bart De Clerck logischerwijze zijn kennis in de praktijk om in het bedrijfsleven en dat zelfs gedurende zijn legerdienst. Hij vult dit zelf verder aan: “Na het leger kwam ik in het familiebedrijf, voornamelijk als chauffeur van een trekker/oplegger combinatie of van een vrachtwagen/aanhangwagen tijdens de verlofperiodes of bij ziekte van één van de andere chauffeurs. In 2008 zet ik de activiteiten verder met mijn partner, maar zonder de familie. Vandaag is het 30 jaar dat ik actief ben in het transportbedrijf. Ik bekommer me om het dagelijks beheer, de planning, de boekhouding en ook het commerciële luik. » De onderneming is gespecialiseerd in het vervoer van houtafval, « en dat is een zeer breed domein”, verduidelijkt hij. “Dat begint met producten van bosbouw en zagerijen. Dat hout kent een tweede leven als grondstof voor de productie van spaanderplaten of als energiebron voor de sector van de biomassa.”

  Ondanks zijn goed gevulde leven houdt hij er ook aan om zijn ervaring te delen binnen een federatie, in dit geval de UPTR dus. “Ik wou mijn bijdrage leveren aan een federatie die de kleine transporteurs vertegenwoordigt en actie ondernemen om de problemen op te lossen die wel allemaal kennen », geeft hij aan. « De KMO’s hebben niet de middelen van de grote ondernemingen om problemen op te lossen of te vermijden. De UPTR is een grote hulp op dat niveau en doet heel wat meer inspanningen voor de KMO’s dan om het even welke andere federatie.” 

  «  EEN VERDWIJNENDE SOORT »

  Om hun visie op het wegtransport beter te omkaderen vroegen we de leden van de Administratieve Raad van UPTR om de volgende zinnen aan te vullen. De antwoorden van Bart De Clerck:

  Voor mij is het wegtransport… “één van de belangrijkste pijlers van de economie, want zonder transport staat alles stil. Maar het transport wordt zwaar onderschat!”

  Voor mij is de toekomst van het wegtransport verbonden met… “de toestroom van nieuwe chauffeurs want dat is een soort die met verdwijning bedreigd is. De regering moet dringend maatregelen nemen om het beroep te promoten…”

  « UPTR doet heel wat meer inspanningen voor de KMO’s dan om het even welke andere federatie. »