• fr
 • nl
 • Eddy Poelmans

  "Ongeveer alles gedaan in de transportwereld"


  TRANSPORTFACTORY in het kort

  Oprichting : 2013

   

  Activiteiten : consulting voor de sector van transport en logistiek

  Hij heeft zijn leven in dienst gesteld van het transport. Eerst binnen transportbedrijven en vandaag als consultant voor de sector met verschillende typen prestaties. Eddy Poelmans zoekt oplossingen voor zijn klanten en dat is ook wat hij doet binnen de UPTR voor de hele sector.

  Eddy Poelmans is sinds 35 jaar actief in de transportwereld. Hij legt uit: “Ik heb ongeveer alles gedaan in die wereld met uitzondering van boekhouding en rijden. Ik heb me gebogen over de planning, de veiligheid, de engagementen, etc., in feite alle administratieve en operationele taken. In 2013 heb ik mijn eigen bedrijf voor advies opgericht, gericht op de bedrijven in transport en logistiek. Mijn prestaties zijn heel divers: opleiding van chauffeurs in samenwerking met PTTC – het opleidingscentrum van de UPTR -, verdeling van Phelect tachografen, recuperatie van de accijnzen op diesel, advies op gebied van preventie, projecten betreffende vastzetten van lading, aanvragen van subsidies, etc. Kortom, een klant van om het even welke omvang kan zich tot mij richten voor alle vragen met betrekking tot transport en logistiek.”

  “Het is inmiddels ook al meer dan 10 jaar dat ik lid ben van de UPTR. Voor mij is het de ideale partner om de belangen te verdedigen van de sector en ik wil mijn bijdrage leveren in deze opdracht. De leden van de UPTR zijn KMO’s maar er zijn ook grotere bedrijven en de federatie zet zich in voor al deze leden, dus ook specifiek voor de KMO’s. Binnen onze organisatie staat een team van ervaren specialisten elke dag ter beschikking van onze leden.” Eddy Poelmans is tevens een jurylid voor de examens aan verschillende technische scholen in Limburg en zetelt in de opvolgingscommissie van de VDAB. 

  « EEN INTELLIGENTE EUROPESE POLITIEK »

  Om hun visie op het wegtransport beter te omkaderen vroegen we de leden van de Administratieve Raad van de UPTR om volgende zinnen aan te vullen. De antwoorden van Eddy Poelmans:

  Voor mij is het wegtransport… “elke dag een nieuwe uitdaging.”

  Voor mij is de toekomst van het wegtransport verbonden met… “een intelligente politiek van de Europese instellingen, die niet gericht is tegen onze sector maar die gevoerd wordt in samenwerking met die sector.”

  « Binnen UPTR staat een team van ervaren specialisten ter beschikking van onze leden. »