• fr
 • nl
 • Liesbeth Van Raemdonck

  "Meedenken"


  VRD in het kort

  Oprichting : 1986

   

  Activiteiten : Containertransport, distributie in de Benelux, logistieke diensten, logistieke immobilia

   

  Vloot : 130 vrachtwagens

   

   

  www.vrd.be

  Zij heeft meer bepaald de zware taak het familiebedrijf te begeleiden in de toekomstige ontwikkelingen. Dat is een gebied waarop Liesbeth Van Raemdonck zich geen vergissingen kan permitteren. Andere spelers in de transportsector ontmoeten is dan ook essentieel om op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt. Die rijkdom vindt ze bij de UPTR. 

  Als handelsingenieur opgeleid aan de Universiteit van Gent neemt Liesbeth Van Raemdonck een agentschap over gespecialiseerd in bedrijfsimmobilia in het Land van Waas. Tegelijkertijd integreert ze zich in het familiebedrijf VRD, opgericht in 1986. Ze geeft meer uitleg: “Ik ben actief in het familiebedrijf sinds 2015. Ik bekleed er een plaats als project manager. Meer concreet betekent dat dat ik me bekommer om de digitalisering, het opvolgen van de klanten, het op poten zetten van nieuwe projecten en het beheer van de gebouwen. Met mijn vader Raoul en mijn broer Matthias beslis ik ook mee over de algemene politiek binnen de groep VRD. VRD zorgt voor het transport van containers vanuit de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam, de distributie binnen de 24 uren in de Benelux van goederen op pallets, logistieke dienstverlening (stockage, diensten met toegevoegde waarde, orderbeheer, …) en een activiteit in immobilia gespecialiseerd in logistieke gebouwen en kantoren.”

  Het lidmaatschap van een federatie, in dit geval dus de UPTR, is voor haar essentieel: “Ik ben van oordeel dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt in de transportsector. Ik wil ook mijn bijdrage leveren door mee te denken over de problemen die onze sector karakteriseren. De behoeften van de KMO’s zijn daarbij vaak verschillend van die van multinationals. Ik vind het dus zeer belangrijk dat de UPTR de KMO’s vertegenwoordigt. De UPTR biedt bovendien een duidelijke informatie aan zijn leden.”

  «  EEN LOYALE CONCURRENTIE

  Om hun visie op het wegtransport beter te omkaderen vroegen wij aan de leden van de Administratieve Raad van de UPTR de volgende zinnen aan te vullen. De antwoorden van Liesbeth Van Raemdonck:

  Voor mij is het wegtransport… “één van de belangrijkste schakels in de economie.”

  Voor mij is de toekomst van het wegtransport verbonden met… “een loyale concurrentie op Europees niveau.”

  « UPTR biedt een duidelijke informatie aan zijn leden »