• fr
 • nl
 • 04/07/2023

  Brussel, 4 juli 2023 – Op 29 en 30 mei 2024 organiseren UPTR, PayCover, Waregem Expo en Fairs & Events de tweede editie van TRANSPRO, dé beurs voor de transport- en logistieke sector.

  Plaats van afspraak zijn opnieuw de expohallen van Waregem, die tijdens de vorige editie moeiteloos gevuld konden worden. In 2024 wordt er bijkomend een ‘outdoor’-gedeelte aan toegevoegd, zodat er ook ruimte is voor trailers, bestelwagens en logistiek materiaal.

  Naar aanleiding van de lancering, beslisten de vrachtwagenconstructeurs en concessiehouders onmiddellijk om opnieuw in groten getale present te tekenen. Gelet op de bijzonder ruime publieksbelangstelling van de vorige editie, verwacht de beurs dit jaar een 5.000-tal professionele bezoekers. TRANSPRO gaat opnieuw door tijdens de werkweek, want de beurs richt zich andermaal uitsluitend op professionele bezoekers – transport- en logistieke ondernemingen en ondernemingen die transportmiddelen nodig hebben – uit heel België.

  Uniek concept

  Er staan ook in 2024 een aantal randactiviteiten en seminaries op het programma. Zo zijn er informatieseminaries die gericht zijn op een publiek van vervoerders en/of logistiek medewerkers, afhankelijk van het op dat moment actueel politiek/juridisch nieuws. Ook thema-ideeën zullen niet ontbreken, zoals de fiscale hervorming, vergroening van de vloot, het EU-emissiehandelssysteem ETS, het plan voor eerlijke concurrentie in de transportsector en gerechtelijke uitspraken over de detachering van personeel.

  De beurs blijft een uniek concept voorschotelen, met een centrale bar en catering die vrij toegankelijk zijn voor alle bezoekers. Tijdens deze editie voorziet de organisatie ook een buitenbar. Zoals bij de vorige editie probeert de organisatie opnieuw om de prijzen voor standhouders zeer democratisch te houden. Ook in 2024 hebben de organisatoren als voorname doelstelling om mensen uit de sector met elkaar in contact te brengen en te informeren over nieuwigheden en bestaande oplossingen voor de transport- en logistieke sector. Er wordt opnieuw gemikt op een grote variatie aan standhouders.   

  Ondertussen nam de organisatie ook al initiatieven om in 2025 in Wallonië een vergelijkbare beurs in te richten, zodat vanaf 2024 jaarlijks afwisselend een editie in Vlaanderen en in Wallonië zal plaatsvinden!

  Hier kunt u nog enkele sfeerbeelden van de vorige editie bekijken: https://www.transpro.be/de-fotos/